design-image
Nagyné Kutasi Ágnes

Nagyné Kutasi Ágnes

óvodapedagógus

Nagyné Kutasi Ágnes vagyok. Mogyoródon élek férjemmel és 4 gyermekünkkel.

Legkisebb fiam születése előtt a helyi katolikus óvodában dolgoztam óvónőként. Amikor meghallottam, hogy nem messze tőlünk református óvoda nyílik – éppen akkor, amikor a munkába való visszatérést terveztem - erős elhívást éreztem. Hálásan köszönöm a bizalmat, hogy szeptembertől erősíthetem a Forrás Óvoda csapatát.

Egy Szabolcs megyei faluban, Tuzséron nőttem fel református családban. Már kislányként sokszor elkísértem a nagymamámat a templomba, ahol – ha nem is értettem pontosan az igehirdetést – csodás belső nyugalmat éreztem. Ott kereszteltek, ott konfirmáltam és férjemmel ott keltünk egybe. Budapestre költözve, a pasaréti templomban mélyítettük hitünket, jelenleg pedig a mogyoródi gyülekezet tagjai vagyunk.

2005-ben végeztem az ELTE óvodapedagógus szakán. Itt sokszor elhangzott egy mondat, ami a mottómmá vált: „a gyermek érdeke mindenek felett áll!”

Úgy gondolom, hogy az óvoda főszereplője a gyermek, az ők nyugalma, testi, lelki szükségleteinek kielégítése elsődleges feladatunk. Számomra fontos, hogy mind saját, mind pedig a rám bízott gyermekek nevelése során segítségül hívhatom a Szentírást, Jézus tanításait, csodatetteit „elültetvén a magot”, mely által értékes, egészséges lelkületű felnőttekké válhatnak.  

Célom, hogy a hozzánk érkező gyermekek örömmel járjanak óvodába, tudván, hogy itt mindig várja őket sok-sok játék, móka, kacagás és szeretetteljes légkör, bánásmód.

 

„Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.” (1 Korinthus 13,13)