design-image

Pilát Tímea

óvodapedagógus

"Szeresd a gyermeket! - Még néki szárnya van,
A csillagok közé ő még el-elsuhan
S kitárja vidoran a mennyek ajtaját:
Hiába könyveid, hiába lángeszed,
Az Isten titkait ki nem kémlelheted,
Csak gyermeklelkeken át."
(Móra Ferenc: Szeresd a gyermeket! részlet)


Áldás békesség! Pilát Tímeának hívnak, Felvidéken Rimaszombatban születtem. Szeretetközpontú, összetartó háromgyermekes családban nőttem fel, ahol jelen volt az egymásra odafigyelés és az Istenben való hit. Szülővárosomhoz való kötődésem szoros, családom egyrésze még ott él, ezért a gyermekeimet a rimaszombati református templomban keresztelték meg, ahol én is konfirmáltam. Húsz éve élek férjemmel és két gyermekemmel Újpesten, Káposztásmegyeren. Az Óvárosi Református Gyülekezet tagja vagyok, ahol az énekkarban szolgálhatok hívő testvéreimmel együtt.
Óvónőképző Szakközépiskolát Losoncon végeztem, ami nagyon jó alapot adott a későbbi főiskolás évekhez. Főiskolát a Károli Gáspárt Református Egyetem Pedagógia Karán végeztem óvodapedagógus szakon. Munkám hivatásomnak tekintem, örömmel és megelégedéssel tölt el, hogy azt csinálhatom, amit igazán szeretek. A motivációm mindvégig a szeretet, hit, a keresztyén erkölcsi értékek közvetítése.
Hálás vagyok Istennek azért, hogy elhívott erre a pályára, szerető szívvel töltöm be a küldetésem.

„Bizony az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom.” (Zsoltárok könyve 127,3)
Isten ajándékaként kapott gyermeket, az Ő szeretetében igyekszem munkám során is nevelni. Úgy vélem minden gyermekhez más és más út vezet, más megközelítésre van szükség, de ahhoz, hogy minden gyermekből a legjobbat lehessen kihozni meg kell találni a helyes utat. Szeretek mesélni, a mese által eljuttatni a kicsiket egy olyan világba, ahol a szeretet, a megbocsájtás, segítségnyújtás, összetartozás, jóság kerül elő. Úgy gondolom, hogy az óvodás gyermekek számára a mese az amelyik a legnagyobb megnyugvást jelenti, a mindennapi imádság és Istenben való hit mellett. Fontosnak tartom a gyerekek zenei műveltségét, a mozgásfejlesztését, magyar néphagyományok őrzését.
Pedagógiai munkámban szeretek innovatív lenni, megújulni.

Megtiszteltetésnek érzem, hogy a Rákospalotai Forrás Református Óvoda munkatársa lehetek.