design-image

Polgár Szabó Márta

gyógypedagógus, mozgásterapeuta

Polgár Szabó Márta vagyok, felvidéki magyar családból származom. Szüleim református hitben neveltek, és családi érintettségünkön keresztül olyan példát adtak a fogyatékkal élő emberekhez való elfogadó attitűdjükkel, mely hozzájárult, hogy a gyógypedagógiai hivatást válasszam.

2009-ben diplomáztam az ELTE BGGYFK értelmileg akadályozottak pedagógiája és pszichopedagógia szakán. Azóta több továbbképzéssel bővítettem szakmai ismereteimet, de sok tapasztalatot adtak azok az évek is, melyet otthon tölthettem három gyermekemmel.

Fontos számomra, hogy a hozzám kerülő gyermekek egy SZERETETteljes, elfogadó, biztonságot nyújtó környezetben érezzék magukat. Ez csak úgy lehetséges, ha hitelesen tudom átadni Isten üzenetét, szeretetét, hogy megérezhessék: Ők Isten megismételhetetlen, egyedi, értékes alkotásai.

Ahhoz, hogy BIZTONSÁGban érezzék magukat elengedhetetlenek a korlátok és a következetesség.

A fejlődés pedig akkor lesz eredményes, ha a gyermek ÖRÖMét leli a fejlesztésekben. Végezetül van még egy nagyon fontos dolog, ami bízom benne, hogy végigkíséri majd pályafutásomat, ez pedig az ALÁZAT.

 

„Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők.” (Zsoltárok 127,1)