2023. novemberi-decemberi élményeink

Az óvoda körüli séták nagyon meghatározóak. Sok tapasztalat, közös élmény gyűjtésére adnak lehetőséget, miközben fejlődik gyerekeink erő- és állóképessége, teherbírása, ismereteik gazdagodnak. Szeretjük megélni, meglátni együtt a gyerekekkel a teremtett világ szépségeit, az őszi színekbe öltözött fákat, lehullott leveleket, avart, tócsákat.

 

Látogatás a Csodavárban
Élménydús alkalmat teremtettünk november 10-én a nagycsoportosok számára. BKV busszal utazva, sétával kiegészítve látogattunk el a XV. kerületi a játszóházba. Megtapasztalhattuk, milyen az, amikor nem lát, nem hall valaki, nehézség számára a kommunikáció, vagy mozgásában akadályozott. Érzékenyítő foglalkozáson vettünk részt, az intézmény gyógypedagógusai játékcsokorral vártak bennünket. Lehetőségünk adódott a játszóház mozgásfejlesztő eszközeit kipróbálni. Keresztyén óvodaként különösen fontos, hogy mindennapjainkban aktívan megélhessük egymás elfogadását, segítését.

 

Könyvtárlátogatás
Novemberben két alkalommal is ellátogattunk nagycsoportosainkkal a kerületi Szabó Ervin könyvtárba. A gyerekek megismerkedhettek a gyalogos és buszos közlekedés kulturális szabályaival. Nem titkolt vágyunk, hogy olvasni szerető, könyvet forgató gyerekeket neveljünk. Fontosnak tartjuk a kölcsönzés élményének megtapasztalását, és azt is, hogy együtt irodalmi remekműveket olvassunk a gyerekekkel a könyvtárban.

 

Iskolanyitogató
November 23-án vendégül láttuk a Benkő István Általános iskola pedagógusait. Lehetőségük volt a szülőknek kérdezni, információkat gyűjteni az iskola elvárásairól, a gördülékeny iskolakezdésről. Óvodánk könyvtára megtelt, 21 család képviselte magát. Hasznos délután volt.

 

November 27. Adventi készülődés a szülőkkel
Remek hangulatú alkotó délutánt rendeztünk, ahol a pedagógusok és a szülők együtt készíthettek karácsonyi portékákat az adventi vásárra. A vásárra az egész óvoda apraja-nagyja eljött, megtelt a tornaterem. Jó hangulatú vásári forgatag alakult. Elkeltek a mézeskalácsok, a koszorúk, a karácsonyi díszek, angyalok, gyermek bibliák, énekeskönyvek.

 

December 5-én Mikulás bácsi járt a Forrás óvodában
A gyerekek nagy izgalommal tisztították csizmáikat, játékkal, dalokkal, versekkel köszöntötték a messzi földről érkezett Mikulást. Csodás volt látni a ragyogó tekinteteket, hallgatni a csilingelő dalokat. Közös öröm lett ez a nap, gyülekezetünk egy kedves volt presbitere játssza el most már második éve ezt a kedves hagyományt, a gyermekeink örömére.

 

Adventi gyertyagyújtás a templomban
Óvodásainkkal átsétáltunk református templomunkba advent idején (4 alkalommal, minden pénteken). Lelkipásztor asszonyunk rendszeresen gazdagítja gyermekeinket igei táplálékkal, sok játékkal, tapasztalattal, amelyek közelebb viszik őket az Istenhez, az ünnep csodáit engedik megvilágítani mindenki számára. Remek közösségformáló ereje is van ezeknek az alkalmaknak, amikor is együtt zengedezünk Istent dicsőítve a templomban.

 

Betlehemes a Forrásban
Nagy öröm volt mindenki számára, hogy az Olajfa csoportos gyerekek egy betlehemes játékkal leptek meg bennünket karácsonyra várva. Mindannyian összegyűltünk erre a rendkívüli ünnepi alkalomra a tornaterembe, felelevenedett előttünk Jézus születésének története. Nagyon áldott, meghitt alkalom volt számunkra.