A 2022/23-as nevelési év második félévének eseményei

Jelmezbál és pizsamanap
Önfeledt, vidám játék és mulatozás kísérte ezeket a napokat. A gyerekek sokat vetélkedtek, hagyományőrző játékokkal töltötték a délelőttöket, nagyon élvezték a seprűs táncot, fánkevő versenyt.

Népi hangszerbemutató
Félegyházi Miklós szólaltatta meg a dudáját. A gyerekek nagy örömmel és érdeklődéssel adták át magukat ennek a hagyományőrző programnak.

Márciusi Szülők kuckója
Vendégünk Forgács Györgyi kerületi óvodapszichológus. A könyvtárunk zsúfolásig megtelt érdeklődő szülőkkel. Tartalmas és érdekfeszítő beszélgetés alakult.

Víz világnapja
Útra kelt az óvoda: villamossal, majd vonattal utaztunk el a Fóti tóhoz. Remek kiránduló időt kaptunk erre a napra, ahol vadkacsákat, békákat, teknősöket, halakat figyelhettünk meg együtt. Nagy élmény volt a gyerekeknek a kirándulás. A fóti játszóteret is birtokunkba vettük. Ebédre hazaérkezve, nagy pihenéssel koronázták meg a napot óvodásaink.

Alkotó délután a szülőkkel, húsvéti közös hangolódás
A program a gyülekezeti teremben került megrendezésre. Óvodánk minden családjának lehetősége adódott, hogy a gyermekek szüleikkel együtt alkothassanak. Jó hangulatú délutánt töltöttünk együtt

Komatálazás a gyerekekkel és Kismuzsika táncház
Vendégünk volt Szerényi Andrea néptáncpedagógus, aki hangulatos táncházat varázsolt a Forrás óvodába. Élő népi zenei kísérettel (tekerő) még élvezetesebb és értékesebb lett ez a délelőtt gyermekeink számára. A népi hangszert egészen közelből megismerhettük. Csodás hangja maradandó élményt nyújtott mindenkinek. Tartalmas órákat játszottunk végig az Óbudai Népzenei Iskola pedagógusával.

Komatálazás
A vendégvárás örömének megélése volt a célunk, amellett, hogy komákat választottunk sokféle játék segítségével. Gyülekezetünk időseit hívtuk meg óvodánkba, és játékos, vendégvárós, dalolós délelőttöt éltünk meg közösen fehérvasárnaphoz közeledve. A gyerekek énekszóval, mondókázással, maguk készítette süteményekkel, igés kártyákkal lepték meg az idős testvéreket.

Látogatás a Kossuth Általános iskolában
A nagycsoportosok nagy kíváncsisággal látogattak el a közeli iskolába. Vendégszeretettel és egy testreszabott mozgásos programmal kedveskedtek óvodásainknak ezen a délelőttön.

Föld napja
Öko akadályversenyen vettünk rész óvodánk nagycsoportosaival. Fontos tapasztalatokat gyűjtöttek a gyerekek a fenntarthatóságról, környezetvédelemről, a teremtett világ megóvásáról. Magas színvonalú kerületi rendezvény volt, hála azért, hogy óvodásaink is aktívan részt vehettek rajta.

Áprilisi szülők kuckója
Gyülekezetünk lelkipásztora, Hekli Katalin és intézményünk családsegítő szakembere, Borbáth Zsuzsanna  közös összefogással adtak jó mankókat az egybegyűlt szülők számára, a Fegyelmezés témakörében. Sok kérdés, szakmai megerősítés és kézzelfogható gyakorlati ötlet fogalmazódott meg ezen a délutánon is. Hála  a szülőkért, akik megtöltötték óvodánk könyvtárát.

Látogatás a Budai Mesemúzeumban.
Nagy örömünkre szolgált részt venni a gyerekekkel a Mesemúzeum szervezett interaktív foglalkozásán. Óvodásaink egy hétpróbát teljesítve barangoltak a mesék birodalmában, a mesehősök és a kihívások között. Sok játékos helyzetben próbálhatták ki magukat. Ez a délelőtt is csodás élményekkel gazdagított bennünket. Nem elhanyagolható élmény az sem, hogy külön busszal átutaztak Pestről Budára.

A kerületi rendőrség drámapedagógiai foglalkozása óvodánkban
Fontos számunkra a valóság közös megélése, ezért számtalan gyalogos és járműves közlekedés lehetőségét megteremtjük a gyerekeinkkel. Elengedhetetlen az is, hogy a gyermekek tudják, hogy a Rendőrségnek milyen óvó-védő, segítő feladatai vannak a mindennapi életben.  Hangsúlyozzuk, hogy nem büntető, hanem támogató funkcióval bírnak.